TAGTOMAT

Illustration og grafik DIY / lavet i diverse openSource programmer

TagTomat FrøBomber
 

“ Frøbomber er jordbolde lavet på jord, ler og frø. Frøbomber er typisk blevet brugt af guerilla-gartnere i kampen om at sprede mere biodiversitet og flere blomster i byen. TagTomats frøbomber indeholder en frøblanding med sommerblomster. Kast din frøbombe i byen et sted, hvor der er adgang til sol og regn eller læg den i en potte i vindueskarmen og se den spire.

Til frøbomberne følger en lille manual til at lave dine egne frøbomber og den er god som en gave til en, der holder af by og blomster.

Frøbomberne var nomineret til Danish Design Award 2016 – det er vi ret stolte af: Frø-bomb din by! Grøn front! ” TagTomat.d

TagTomat GrønFront


Nørrebro Bryghus inviterede i 2015 TagTomat indenfor hos deres brygmester Emil for at få vores bud på hvad #SmagenAf2200 er. Det var en afstemning, blandt 3 af Nørrebros iværksættere, om hvordan Smagen af 2200 skulle smage. 
TagTomat skabte en brown ale med en humlet eftersmag, tilsat et par flasker rom i det store 1500liters bryg.
Øllen blev kaldt GrøntFront, som jo dels er det TagTomat arbejder for, og som samtidig vidner lidt om hvor bydelen står politisk…

Jeg blev bedt om at tegne illustrationen til flasken. Den afspejler navnet, Grøn Front, hvor en aktivistisk hånd knuger en Tomat som var det en brosten. Hånden slår sig op igennem jorden, som et planteskud og er omgivet af en humleplante. 

Kongens Køkkenhave


“Tirsdag den 26. maj 2015 blev første spadestik taget til Kongens Køkkenhave, som TagTomat har designet og bygget for Fødevareministeriet som en del af strategien for byhaver i Danmark.

Køkkenhaven ligger placeret ved Hercules Pavillionen, med udsigt til Rosenborg midt i en æblelund.” TagTomat.dk

Jeg designen den første iteration af køkkenhaven. Den er senerehen blevet bygget en smule om. Der er tilføjet lidt og fjernet lidt. 
Projektet er nu en frivilligt drevet køkkenhave, som hvert år er blevet fyldt af alt fra kål til de rødeste tomater.  

Køkkenhaven er anlagt i en nyplantet æblelund. Designet blev tilrettelagt således at der vil opstår små lommer mellem plantekasserne og således at der er et fint flow gennem haven. På indersiden af det ene hjørne er der andlagt nogle lidt højere plantekasser hvori der er tilføjet en vantank og en lille bænk, hvorfra man kan nyde synet. 

FrøBomber På Folkemødet

Til folkemødet 2015 lavede jeg en speciel version af TagTomats FrøBomber til Coops & Co’s kampagne om at gøre Danmark mere Økologisk. Resultatet blev en simpel papirsindpakning, som var det en lille bolschepose.

0